Reklam
Reklam
Live News

SON DAKİKA

ÖNCE AL SONRA VER

ÖNCE AL SONRA VER
Bu haber 03 Aralık 2019 - 20:25 'de eklendi.

Belediye Başkanı Mesut Üner Çatalca Halkı’na müjdeli bir haber verdi. Vergi Dairesi Çatalca’dan Büyükçekmece’ye taşındıktan sonra bazı işlemlerin yapılması için 21.11.2019 tarihinden itibaren Özel İdari İş Merkezi içinde bulunan Başkanlık hizmet birimi tarafından faaliyete geçecekmiş. Sonsuz teşekkürler, Çatalca’ya büyük bir armağan…

Çatalca’da 1973 yıllında hizmet vermeye başlayan Vergi Dairesi, 2013 yılında hükümetin uyguladığı tasarruf paketi kapsamında Çatalca’da kapatılarak Büyükçekmece’ye taşındı. Kapatılma kararını vererek Çatalca Halkı’nı bu hizmetten mağdur eden şimdi ki hükümeti değil miydi? Şu an Belediye Başkanı olan Mesut Üner, vergi dairesi taşınırken bu halkın mağduriyetinden haberdar değil miydi? Peki zamanın da bu hizmet yoksunluğuna karşı nasıl bir mücadele vermiş ve çaba harcamıştı? Şimdi birileri çıkıp yine diyecek Savaş bir kerede takdir et. Ben olaylara sonundan bakmayı bir türlü beceremiyorum ne yazık ki. Önce konunun nasıl başladığı ve kimlerin sessiz kalarak desteklediği, o dönem kimlerin mücadele ettiğini, yani olayın tümüne bakmadan bir yargıya varamıyorum . Yıllar yılı tüm işlerini Çatalca vergi dairesinde halledebilen Çatalcalı’nın elinden tasarruf bahanesiyle alınarak, kim bilir belki de cezalandırılan Çatalca Halkı’na şimdi Ak Partili Belediye Başkanı seçtiği için bazı işlemlerini yapabileceği hizmet birimi hediye ediliyor. Yani sen tümünü elinden al sonra da hizmet diye gıdım gıdım hediye et. Halktan alan kim, şimdi hizmet diye bir kısmını getiren kim? Ondan sonra da Çatalcalıya müjdeli haber, Başkan çabaladı ve oldu. Gelsin teşekkürler, tebrikler.

Çatalcalı bundan nasıl bir mesaj çıkarmalı. Gördünüz mü; “Ak Belediyeciliğe kavuşunca sizden alınanlar geri gelecek. Hükümet desteği arkamızda, artık mağdur edilmeyeceksiniz. Çatalca Halkı’nın cezası bitmiştir”, bunu mu anlamalıyız. O zaman ne demek gerek, Başkanım sen çok yaşa!

SOKAK HAYVANLARIYLA SINAV

Çatalca’da sokak hayvanları ve köpeklerle ilgili haberler ve şikayetler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bir yandan zehirlenen hayvanlar diğer yandan köpekler tarafından saldırıya uğrayanlar. Çatalca Halkı’nın uzun zamandır dile getirdiği sorunların en başında yer alan sokaklardaki köpeklerin gün geçtikçe artan sayısı ve bununla birlikte güven içinde sokağa çıkamıyor olmalarıdır. Hatta bu konu Çatalca için öyle mühim ki, seçim sürecinde vaatlerin en başında sokak hayvanlarına bulunacak çözümler yer alıyordu. Başkan Mesut Üner’in bu konuda iddialı çözümleri vardı. Mesela barınaklar ve sevgi bahçeleri gibi… Fakat son günlerde görüyorum ki sosyal medya aracılığıyla yapılan bilgilendirmeler de Çatalca’da artan köpek sayısının sorumlusu olmadıkları, bu köpeklerin diğer belediyeler tarafından Çatalca’ya bıraktıklarından bahsediliyor. Elbette ki bundan şüphemiz yok zaten sizin bu köpekleri Çatalca’ya getirdiğinizi düşünmek saçmalık olurdu. Ancak yıllar yılı bu durum böyleydi, yani geçmiş dönem belediyesinde de başkaları tarafından bu sokak hayvanları Çatalca’ya bırakılıyordu. Önceki dönem belediye yönetiminde yapılan hata köpekleri Çatalca’ya davet etmek değildi, diğer belediyeler tarafından bırakılan bu hayvanların yarattığı huzursuzluğa çözüm bulamamalarıydı. Bence sizde bu hayvanların Çatalca’ya bırakılmasında payımız yok diyerek sorumluluktan kaçarsanız, aynı hataya düşmüş olacaksınız. Şu an sokak hayvanlarının neredeyse istila ettiği Çatalca’nın mahallelerinde yaşayanlar acil olarak sorunun çözülmesini, verilen sözlerin tutulmasını bekliyorlar. Evet bu çok kolay çözülecek bir konu gibi görünmüyor. Çünkü adı üstünde sokak hayvanları diyoruz, onlarında yaşam alanlarından bahsediyoruz. Çatalca’ya yapılacak bir barınakta şu anda yeterli olmayacaktır. Diğer belediyelerle organize bir biçimde çalışılmazsa çözüm bulunması pek mümkün olmayacak. Çatalca Belediyesi bu konu üzerine çalışacak ve fikir üretecek bir ekip oluşturmalı, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerle Çatalca Halkı’nın yaşadığı huzursuzluğu paylaşmalıdır.

Eğer yetkili birimler tarafından gerekli önlemler alınmazsa, insanlar kendilerine doğru gelen yöntemlerle sorunları çözmeye çalışırlar ve Çatalca’nın adını sokak hayvanlarının zehirlendiği pek çok haberde duyarız. İstiyoruz ki ne insanlarımızın canı yansın ne de sokak hayvanları zarar görsün. Her canlının yaşamak hakkıdır ve bu ekolojik sistem içinde yaşam koşullarını en kaliteli hale getirmekte, yönetme ve çözüm üretme yeteneklerine güvenerek koltuklara oturanlarındır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Basın Danışmanlığı
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER