Reklam
Reklam
Live News

SON DAKİKA

‘Uluslararası fikri mülkiyet hukukunda güncel gelişmeler sempozyumu” Balıkesir üniversitesinde ikinci kez gerçekleşti

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte tüm dünyada daha fazla ilgi odağı olan fikri mülkiyet alanındaki akademisyenleri buluşturan…

‘Uluslararası fikri mülkiyet hukukunda güncel gelişmeler sempozyumu” Balıkesir üniversitesinde ikinci kez gerçekleşti
Bu haber 07 Mayıs 2024 - 11:26 'de eklendi.

Hak ihlallerinin önlenmesine yönelik telif alanında ve marka patent, tasarım coğrafi işaretler gibi sınai mülkiyet alanında fikri hakların korunmasına ilişkin bildirilerin sunulduğu sempozyum 2 farklı yabancı üniversitenin katılımı, 100 ü geçkin Akademisyen ve 350 kadar hukukçu ve katılımcı ile Balıkesir üniversitesi Çağışlar kampüsünde gerçekleştirildi.

Ülkemizin coğrafi işaretli gıda ürünleri, patentler, markalar, tasarımlar ve faydalı modellerin korunmasına ilişkin tebliğler, dijital eserlerden, yapay zeka ürünlerine, bilgisayar programlarından veri tabanlarına kadar birçok fikri ürünün korunması ve güncel sorunların masaya yatırıldığı bu sempozyum, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yücel Oğurlu, tarafından ikinci kez Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün desteği ile gerçekleştirildi.

Sempozyuma katılanlar arasında Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir ili Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Patent Marka kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zeki Durak, Doğuş Üniversitesi Ticaret Kürsüsünden Fikri Mülkiyet alanında Doç Dr Canan Küçükali gibi uzman isimler yer aldı.

Uluslararası International Vision University ve Kazakistan’dan International Eurasian University sempozyuma yurt dışı katılım sağlayan üniversiteler idi.

Ülkemizin fikri hakların tescili ve korunması konularında eksiklikleri, coğrafi işaretlerin tescilinde geç kalındığı ve yeni yeni bunların tescilinin öneminin fark edildiği bu alan Sempozyumda detaylı bir şekilde irdelendi. Türk Halkının en çok merak ettiği konulardan birisi olan baklava ve dönerin ülkemizce patentinin alınıp alınamadığı sorusu idi.

Hukukçuların bu ve benzer konularda tavrı ve cevapları ise oldukça netti. Tescili ülkemizce alınmamış coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarının Ülkemiz adına tescili alınana kadar Türk hukukçularının mücadelesi devam edecek.

Milyarlarca doları bulan marka patent, tasarım tescilleri ile fikri ve mülkiyet haklarının korunması sağlanarak milli gelirlerimize her yıl büyük katkı sağlanacaktır.

Baklava, döner, cacık, kadayıf gibi ürünlerin tescili kadar eser ve bağlantılı hakların korunması ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.

Düzenlenen bu Sempozyum ile bu güne kadar birçok ülkede olduğu gibi Ülkemizde de Fikri ve Sınai mülkiyet hakları konusunda atılan adımlara ön ayak olunmuştur. Fikri mülkiyet korumasında bilinçlendirme çalışmaları ülke genelinde vatandaşa da indirgenmeye ve duyurulmaya devam edecektir.

Balıkesir üniversitesi Rektörü Sayın Yücel Oğurlu ise dünyada bu konularda ülke gelirlerini bile etkileyen bu kadar önemli bir konuda dünya genelinden 100 akademisyen ve 350 hukukçuyu buluşturan bu sempozyumun istedikleri etkiyi yaptığını dile getirerek. Fikri ve mülkiyet haklarının korunması konusunda dünyada en hızlı ilerleyen ülkeler arasında olma başarısını yakalamaktan dolayı da çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Basın Danışmanlığı
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER