Reklam
Reklam
Live News

SON DAKİKA

Halis Kahrima’ın kardeşinden gazetecilere hakaret ve tehdit

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Fransa’nın ünlü moda müzesi Paris Palais Galliera’da açılan ve günlük 300 bin…

Halis Kahrima’ın kardeşinden gazetecilere hakaret ve tehdit
Bu haber 10 Ağustos 2024 - 20:58 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Fransa’nın ünlü moda müzesi Paris Palais Galliera’da açılan ve günlük 300 bin euro bedelle kiralandığı iddia edilen ‘İstanbul Evi’ sosyal medyada tartışma yarattı. Gazeteci Dilek Bozkurt; İddialar üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un sosyal medya üzerinden yaptığı “İstanbul Evi’nin haftalık kirası 249 bin eurodur ve tüm masraflar sponsorların bağışlarıyla karşılanmıştır. İBB bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamıştır” açıklaması üzerine Bozkurt, ” Sponsor 22 katın üzerine 18 kat daha kaçak yapı yapan inşaatçı Halis Kahriman mı ?” Diye sordu ve hakarete uğradı.

ÇİRKİN HAKARET

Chp’nin tartışmalı Paris çıkartmasını ele alan gazetecilerden biri de Bunehaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Basın Platformu Genel Sekreteri Dilek Bozkurt ‘tu. Murat Ongun‘un Paris ‘teki tüm masraflar sponsorlar tarafından karşılandı açıklamasının ardından paylaşım yapan Bozkurt, ” Sponsor, 22 katın üzerine 18 kat daha kaçak yapı yapan inşaatçı Halis Kahriman mı diye sordu hakarete uğradı.

Bu paylaşımın ardından Halis Kahriman ‘ın kardeşi olduğunu söyleyen şahıs gazeteci Bozkurt ‘a hakaret dolu mesajlar attı. Bu da yetmedi gazeteci Bozkurt ‘a destek veren Haber Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Basın Platformu üyesi Barış Çelik ‘de hedef oldu. Bozkurt ‘a verdiği destek sonrası gece boyunca yaklaşık 100 civarı telefonla aranıp taciz ve tehdit edildi. Gazeteciler savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

GAZETECİLER VE SİYASİLERDEN DESTEK

Basın Platformu ve birçok basın kuruluşunun yanında siyasi partilerden Bozkurt ve Çelik ‘e destek mesajı geldi. Destekleyenlerden biri de GİK üyesi Erol Karapınar oldu, ” Basının susturulamayacağını ” ifade eden Karapınar basın özgürlüğüne vurgu yaptı. Öte yandan birçok siyasi partili destek mesajları gönderdi.

BASIN PLATFORMUNDAN KINAMA

Basın Platformu genel sekreteri Dilek Bozkurt ve Platform üyesi Barış Çelik‘e yapılan çirkin hakaret ve tehditler sonrası Platform Başkanı Mehmet Remzi Tanış yazılı bir açıklama yaparak meslektaşlarına yapılan çirkinliği kınadıklarını ve basının özgürlüğüne vurgu yapan bir açıklama paylaştı.

İşte o açıklamanın detayları:

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Basın Danışmanlığı
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER