Reklam
Reklam
Live News

SON DAKİKA

Başkan Ayhan: Türkiye her gün şiddet haberleri ile uyanıyor!

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan ve yönetim kurulu üyelerinden kadına şiddete tepki…

Başkan Ayhan: Türkiye her gün şiddet haberleri ile uyanıyor!
Bu haber 22 Ağustos 2024 - 21:17 'de eklendi.

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan ve yönetim kurulu üyelerinden kadına şiddete tepki.

Başkan Ayhan, yaptığı basın açıklamasında:

“Dün Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşanan tüylerimizi ürperten dehşet verici olay hepimizi çok üzdü.

Artık yeter! Kadınlar olarak isyan ediyoruz.

Bir kadın, boşandığı eşi tarafından herkesin gözü önünde dakikalarca dövülüyor. Başına sopa ile vuruluyor. Bizler kadın kardeşimizin acısını ve utancını taa derinden içimizde hissediyoruz.

Ya o 3 yaşındaki küçücük çocuğun çaresizliği ve yaşadığı travma ne olacak? Nasıl geçecek? En çok üzüldüğümüz olaylardan birisi de toplumun ne ara bu kadar duyarsızlaştığıdır?

Herkesin sinema filmi seyreder gibi olaya seyirci ve tepkisiz kalması nasıl bir akıl tutulmasıdır?

Ülkemizde her gün en az 4 kadın cinayete kurban gidiyor. Yüzlercesi şiddet görüyor. Biz bu olaylara sessiz kalamayız. Yetkili kurumlara sesleniyoruz. Bir an önce önlemler alınsın ve yasalar gereğince uygulansın” dedi.

Fatma Ayhan, “Şiddete uğrayan ve çocuk yaşta gelin olan kardeşlerimizin sesi olmaya çalışıyoruz. Seslerini duyurmaya gayret ediyoruz. Hiç yılmadan da bu mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar, kadın dernekleri ve her zaman kadın kardeşlerine destek olan erkekler, gelin birlik ve tek ses olalım. Şiddete dur diyelim!” Çağrısında bulundu.

“Ayrıca biz 29 Ekim Kadınları Derneği olarak, şiddete maruz kalan kardeşimizin yaralarını sarmak, evladına ve kendisine her türlü desteği sağlamak için her daim yanındayız” diye ifade etti.

Haber – Manisa 29 Ekim Kadınları Derneği Basın Danışmanı Hasret Dilek Delier

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Basın Danışmanlığı
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER